حمل هوایی یکی از روشهای مهم و حیاتی برای انتقال بارها و کالاها به سراسر جهان است. این روش، به دلیل سرعت بالا، پوشش گسترده جغرافیایی و قابلیت حمل بارهای سنگین و حساس، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است که مزایا و معایبی هم دارد که به بررسی آنها هم پرداختهایم. حمل هوایی، از چین به ایران، از چین به دبی و از دبی به ایران جزو محبوبترین روشهای حمل تجارت در سال اخیر بوده است. ارزش کالاهایی که از طریق هوا حمل می شوند، بیش از ۶ تریلیون دلار در سال است. در سال ۲۰۲۱، بیش از ۲ میلیون تن بار توسط خطوط هوایی جابجا شد. محموله هوایی کمتر از ۱ درصد از حجم تجارت را تشکیل می دهد، اما ۳۵ درصد از کل تجارت جهانی را از نظر ارزش دلاری تشکیل می دهد.
امروزه حمل و نقل از طریق هواپیما به ما این امکان را داده است که دسترسی سریع به دورترین نقاط دنیا دور از انتظار نباشد و با پیشرفت حمل و نقل بین المللی و وسائط نقلیه هوایی امکان حمل هوایی محموله با وزن و حجم بالا نیز میسر شده است.در حمل هوایی کالا، از هواپیماهای مخصوصی همچون بلوگا و یا آنتونف ۲۲۵ استفاده می شود.معمولا حمل هوایی برای ارسال کالا و باربری هوایی بین دو کشور مختلف به کار گرفته می شود.
شرکت نیک راه دریا در زمینه حمل هوایی نیز فعال بوده و خدمات فریت بار و کارگو ، حمل هوایی انواع کالا، از قبیل کالای سنگین، کالای خطرناک، حمل کالا از چین، فریت بار به اقصی نقاط دنیا، مطابق با قوانین و مقرارت بینالمللی بدون محدودیت را ارائه میدهد.
حمل هوایی به آلمان
حمل هوایی به کانادا
حمل هوایی به استرالیا
حمل هوایی به انگلستان
حمل هوایی به امارات
حمل بار هوایی سریعترین نوع ارسال بار بین کشورهای مختلف است. کسانی که به دنبال حمل بار هوایی هستند حتما میدانند که مزایای این نوع بار تنها به سرعت انتقال محدود نمیشود و برای کالاهایی با شرایط ویژه، حمل بار هوایی بهترین گزینه موجود است. برای مثال میتوان به محمولههای فاسدشدنی اشاره کرد که در حمل بار هوایی با شرایط استاندارد و بستهبندی مناسب نگهداری میشوند. انواع محموله برای حمل بار هوایی به چند دسته تقسیم میشوند که در ادامه مختصری از آنها بررسی میشوند.
کالاهای ساده: محمولههایی که حمل آنها محدودیت و شرایط خاصی ندارد را کالای ساده میگویند. اسناد و محصولات چاپی، ابزارهای کوچک، لوازم جانبی غیربرقی موبایل مانند قاب و گلس از جمله کالاهای سادهای هستند که در دسته کالاهای ساده قرار میگیرند.
کالاهای فاسد شدنی: برای حمل کالای فاسد شدنی علاوه بر بستهبندی و محفظههایی با دمای کنترل شده، استانداردهایی هم وجود دارد که توسط خطوط هواپیمایی کاملا رعایت میشود. گلها، برخی محصولات کشاورزی و مواد غذایی، انواع دارو و اعضای بدن از نمونه این نوع کالاها هستند.
علاوه بر اینها حمل حیوانات زنده مثل حیوانات خانگی در کنار اجساد متوفیان جزو دیگر محمولههایی است که از طریق خطوط حوایی حمل میشوند.
حمل هوایی بنا به نوع خدماتی و مبداء به انواع گوناگونی تقسیم میشود.
دو مبدا اصلی واردات به ایران چین و امارات هستند و حمل هوایی از این دو کشور را از وظایف میبینیم. حمل بار هوایی از چین به ایران بین ۳ تا ۱۰ روز طول میکشد و بسته به نوع حمل شما، هزینه بیمه و حجم بار قیمتگذاری میشود.
در حمل هوایی به دلیل ترافیک قابل توجه در حمل و نقل بین المللی کالا، مسئله زمان عامل بسیار مهمی است. در مجموعه ما با ارتباط و سابقه درخشان و همکاری با بیمههای بینالمللی، توانستیم فضایی امن برای حمل هوایی بینالمللی کالاها ایجاد نمائیم و با سرعت و دقت این خدمات را به مشتریان عزیز ارائه دهیم.
از همین رو با حساسیت و دقت کالاها را از مبادی مختلف مثل چین و دبی حمل نموده و در سریعترین زمان ممکن به دست صاحبان کالا میرسانیم. در فریت بار نیز باید به ارزش، وزن و حجم کالا توجه شود. زیرا هر چه ارزش کالا نسبت به وزن آن بیشتر باشد، حمل هوایی برای کالای مورد نظر مقرون به صرفهتر است.
سعی ما بر این بوده تا با بهکارگیری مجوز خدمات حمل هوایی بینالمللی از سازمان هواپیمای کشوری، روشی سریع و امن، برای حمل و نقل بین المللی کالا، همراه با پیگیری روزانه بار، خدمات فریت بار مرسوله را از مبدأ تا مقصد به انجام برسانیم. همچنین با داشتن انبار بزرگ پرند به وسعت ۵۰۰۰ متر مربع در نزدیکی فرودگاه امام خمینی (ره)، امکان ارائه سریعترین و با کیفیتترین خدمات را به مشتریان خود داریم.
پشتیبانی کادری مجرب و متخصص، مشاوره و خدمات به روز در امور بازرگانی و گمرکی کارشناسان، کیفیت کار را چندین برابر نموده است. برای دریافت اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید. در خصوص اینکه بهترین روش برای واردات کالای مدنظر شما کدام روش حمل و نقل است، میتوانید از خدمات مشاوره رایگان بازرگانی شرکت سپاهان همراه نیز بهره ببرید.
در این مورد برای بارهای کوچکتر و شخصی استفاده میشود.
این نوع حمل برای بارهای حجیمتر و تجاری است که مدت زمان ارسال آن کمی از فریت بیشتر طول میکشد.
همانطور که میدانید مسافران در سفر هوایی معمولا میتوانند باری در حدود 30 کیلوگرم همراه خود داشته باشند و این محدودیت بار در هواپیما یکی از مشکلات مهم مسافران و افرادی که قصد مهاجرت و یا تحصیل در خارج از کشور را دارند میباشد.
اگر مقدار بار از میزان وزن تعیین شده توسط شرکت هواپیمایی به عنوان بار همراه مسافر بیشتر باشد، مشمول جریمه اضافه بار می گردد که این مبلغ جریمه برای مسافر مقرون به صرفه نمیباشد اما مسافران می توانند از امکانات حمل و نقل هوایی کالا استفاده کنند و بدون هیچ محدودیتی، اضافه بار خود را از قبیل لوازم شخصی و ورزشی، مبلمان و لوازم خانه، و حتی مواد غذایی را از طریق ارسال بار هوایی به کشور مقصد ارسال کنند.
فریت بار نیاز به پروانه و تشریفات صادراتی و اظهارنامه صادراتی برای حمل هوایی دارد و صرفا با کپی بلیط و کپی پاسپورت مسافر امکان حمل و نقل هوایی بار انجام می پذیرد و کالاهای ممنوعه در فریت بار، کالاهایی هستند که طبق قوانین فیاتا (FIATA) امکان حمل آنها به صورت هوایی وجود ندارد.
جهت ارسال بار هوایی بصورت مسافری مدارک زیر مورد نیاز میباشد :
بسته به عوامل مختلفی متغییر و متفاوت است و این عوامل عبارتند از:
هزینه حمل و نقل بار هوایی با توجه به عوامل متعددی تفاوت دارد که در ادامه به این عوامل اشاره خواهیم کرد.
اما بطور کلی قیمت هر کیلو بار فریت برای مقصدهای مختلف از ۱ دلار تا ۴ دلار (بسته به وزن و حجم بار ) متفاوت است. ایرلاینها برای مقصدهای مختلف محاسبات مختلفی دارند، آنها همچنین هزینههای جانبی بارنامه مانند سوخت و امنیت، تمبر و بارنامه و مالیات جداگانه محاسبه می کنند. عواملی نیز بر قیمت ارسال بار هوایی موثرند که عبارتند از:
بهتر است برای کاهش هزینه ارسال بار هوایی حتی المقدور از ارسال کالاهایی با چگالی کم و در تعداد بالا خودداری کنید، همچنین کالا های خود را با حداقل تعداد کارتن بسته بندی کنید و تا می توانید حداکثر وزن بار را در آن جای دهید تا با کم کردن وزن حجمی به بار، قیمت ارسال بار هوایی خود را نیز کاهش دهید.
یکی از موارد بسیار مهم که گاهی موجب سردرگمی می شود نحوه محاسبه وزن بارنامه میباشد. توجه داشته باشید که در حمل و نقل هوایی و فریت بار دو واحد ” وزن حقیقی ” و وزن حجمی مورد محاسبه قرار میگیرد. وزن حقیقی همان وزنی است که پس از توزین کالا بر روی باسکول گمرک فرودگاه مشخص می گردد و وزن حجمی با توجه به ابعاد بیرونی بسته پس از بسته بندی طبق فرمول زیر محاسبه میگردد:
وزن حجمی = حاصلضرب طول و عرض و ارتفاع (با واحد سانتی متر) تقسیم بر عدد ۶۰۰۰
توجه داشته باشید که بزرگترین طول، بزرگترین عرض و بزرگترین ارتفاع بسته به سانتیمتر اندازه گیری شده و حاصلضرب اعداد فوق بر عدد ۶۰۰۰ تقسیم شود. عدد به دست آمده وزن حجمی کالا میباشد.
برای مثال وزن حجمی بسته با ابعاد طول و عرض و ارتفاع ۱۰۰ سانتیمتر، مساوی ۱۶۷ کیلو گرم میباشد و یا به عبارتی هرمتر مکعب = ۱۶۷ کیلو گرم
هنگام محاسبه هزینه کرایه حمل، ما بین وزن حقیقی کل بسته ها و وزن حجمی تمام بسته ها ؛ هر کدام که بیشتر باشد به عنوان وزن بارنامه مورد استفاده قرار میگیرد. لازم به یادآوری است که وزن حقیقی کل بسته ها نسبت به وزن حجمی کل بسته ها مورد مقایسه قرار میگیرد.
نکته مهم دیگر در مورد هزینه کرایه حمل هوایی این است که متناسب با افزایش وزن محموله نرخ واحد کرایه حمل هوایی کاهش مییابد. در اکثر موارد نرخ های هواپیمایی بر اساس وزن های زیر ۴۵ کیلو گرم ، ۴۵ تا ۱۰۰ کیلو گرم ، ۱۰۰ تا ۲۵۰ کیلو گرم ، ۲۵۰ تا ۵۰۰ کیلو گرم و غیره متفاوت بوده و با افزایش وزن محموله نرخ ”واحد” کرایه حمل کاهش مییابد.
مزایا
معایب
حال میتوانیم با مثلث نیک راه دریا حمل هوایی را بررسی و تحلیل کنیم.همانطور که قبلا گفته شده مثلث ما سه پارامتر دارد: هزینه – زمان – انعطاف پذیری و امنیت
هزینه : هزینه حمل هوایی نسبت به سایر روش های حمل بسیار بالا میباشد.این هزینه در حدی بالا هست که حمل هوایی برای ارسال محموله هایی که وزن آنها روی تناژ هست جزو گزینه های انتخابی شما نخواهد بود.معمولا محموله ها در حمل هوایی در حد چند صد کیلو هستند و این محموله ها معمولا کالاهای با ارزشی هستند تا کرایه حمل پرداختی در مقابل ارزش کالا مقرون به صرفه باشد.
همچنین توجه داشته باشید محموله شما در فرودگاه تخلیه خواهد شد و بعد از طی مراحل گمرکی و اداری مجددا به مقصد نهایی حمل میگردد.در واقع امکان تحویل مستقیم در مقصد نهایی وجود ندارد یعنی امکان دارد محموله شما در فرودگاه پایتخت کشور مقصد تخلیه شده و سپس به شهر مد نظر شما حمل شود که این قضیه باعث تحمیل هزینه اضافی به شما خواهد گردید.
اما توجه داشته باشید معمولا در روش حمل دریایی یا حمل زمینی صاحب کالا تمامی ظرفیت کامیون، کامیونت یا کانتینر را اجاره میکند تا بتواند بار خود را از آن طریق به مقصد ارسال کند. در این صورت اگر بار شما خرده بار باشد، توجیه اقتصادی نخواهد داشت مگر اینکه از روش حمل خرده بار زمینی و دریایی شرکت ما استفاده کنید( لازم به ذکر است که سایر شرکت های همکار سرویس حمل خرده بار زمینی و دریایی را ارائه نمیدهند پس دوستانی که با شرکت ما آشنا نباشند احتمال دارد نتوانند سرویس خرده بار زمینی و دریایی پیدا کنند) اما در حمل هوایی تقریبا تمام محموله ها خرده بار به حساب می آیند و میتوانید محموله خرده بار خود را بصورت حمل هوایی کالای تجاری حمل کنید.
پس در نتیجه هزینه حمل هوایی بسیار بالا میباشد و از نظر مناسب بودن هزینه حمل کمترین نمره را در مقایسه با سایر روش های معرفی شده دریافت میکند.
زمان: حمل هوایی سریع ترین روش حمل میباشد و در پارامتر زمان بیشترین نمره را کسب میکند.
انعطاف و امنیت : حمل هوایی انعطاف خوبی دارد و به تمام نقاط دنیا امکان حمل هوایی وحود دارد اما معمولا امکان تحویل مستقیم در مقصد نهایی وجود نداشته و محموله در فرودگاه تخلیه خواهد شد و امکان دارد محموله شما در فرودگاه پایتخت کشور مقصد تخلیه و سپس به شهر مد نظر شما حمل شود که این قضیه قدری از قدرت انعطاف حمل هوایی میکاهد.
بنابراین حمل هوایی در بحث انعطاف پذیری نمره خوبی میگیرد.
حمل هوایی امنیت بسیار بالایی دارد و محموله های بسیار حساس و یا بسیار گران قیمت و حتی بسیار خطرناک و حساس به شرایط دما و شرایط حمل بصورت هوایی حمل میگردد.بنابراین از نظر ما حمل هوایی در پارامتر امنیت بالاترین نمره را خواهد گرفت.
شرکت نیک راه دریا آماده ارائه خدمات حمل هوایی حرفه ای به شماست.جهت استعلام نرخ میتوانید با شماره تماس های شرکت ، تماس حاصل فرمایید.
اولویت شرکت نیک راه دریا ، ارزش دادن به اعتماد شماست
در پاسخ باید به این نکته مهم اشاره کرد که زمان حمل بار هوایی از دبی، به نوع ایرلاین و ناوگان حمل بار آن ایرلاین بستگی دارد. این زمان بسته به نوع ایرلاینی بین ۳ الی ۵ روز است.
زمان حمل بار هوایی از دبی بسیار کمتر از حمل بار دریایی از دبی به ایران است.
بنابر آنچه گفته شد بسیاری از تجار تمایل دارند تا بار خود را از فریزون فرودگاه (free zone) و فریزون بندر جبلعلی، به صورت حمل بار هوایی از دبی و جبلعلی به ایران، ارسال کنند.
هزینه ارسال از طریق حمل هوایی کالا با توجه به ماهیت آن متفاوت است. برخی از کالاهای معمولی یا normal از لحاظ حمل و ماهیت بدون نیاز به شرایط و مراقبت خاص، حمل میشوند و برای هواپیما خطری ندارند.
اما برخی کالا هستند که در دسته کالاهای خطرناک جای دارند. این کالاها با توجه به شرایط ویژه و خاصی که دارند، باید از پیش باید هماهنگ شده و سپس ارسال شوند. همچنین هزینههای خاص خودشان را هم دارند. باید درنظر گرفت که تنها با داشتن برگه شناسهی ایمن کالا یا همانMSDS(material safety data sheet) حمل میشوند.
در صادرات و واردات وجود فاکتور (Invoice) و لیست اطلاعات دقیق کالا (Packing list) به مثابه شناسنامهای برای تمامی امور حملونقل هست. در صورت نبود هر یک از این مدارک امکان بارگیری نخواهد بود. در ضمن باید این را هم درنظر بگیریم که برای برخی کالاها، مانند موادخوراکی، الزام به دریافت certificate یا همان مجوزهای مربوطه برای اجازهی ورود یا خروج کشور مقصد الزامی است.
برخی از بارها هستند که به بسته بندی ویژه یا در اصطلاح (pack, repack) نیازدارند که با توجه به وزن کالا و اقداماتی که در مبداء انتخاب میشوند، هزینههای بستهبندی متفاوت خواهد بود.