با توجه به مزیت های حمل و نقل زمینی روش حمل قالب در اکثر کشور ها میباشد.در کشور عزیزمان ایران نیز بیش از 70 درصد حمل و نقل بین المللی به روش زمینی انجام میشود.
بهتر است همین ابتدا به چرایی روش حمل زمینی بپردازیم و سپس خدمات حمل زمینی مجموعه خودمان و همچنین روش مثلث نیک راه دریا را برای انتخاب روش حمل خدمتتان معرفی خواهیم کرد
برترین مزیت حمل زمینی از نظر ما انعطاف پذیر بودن آن میباشد یعنی شما جهت بارگیری محموله خود نیاز به انتقال آن به نزدیک ترین بندر ، باند فرودگاه و یا ریل قطار ندارید و میتوانید از محل انبار و یا کارخانه خود بارگیری را انجام دهید.در اولین مرحله یعنی بارگیری بسیاری از هزینه های نقل و انتقال ، تخلیه بارگیری های مجدد ، نیروی انسانی و هزینه های پورت دریایی یا هوایی و یا ریلی شما حذف شد.
توضیح بیشتر اینکه شما برای انتقال محموله به بندر و یا فرودگاه نیازمند تخلیه و بارگیری های مجدد می باشید که علاوه بر افزایش هزینه های شما احتمال آسیب خوردن محموله شما وجود دارد البته با انتخاب شرکت حمل مناسب و مسئولیت پذیر که تعهد کاری نسبت به شما داشته باشد میتوانید تا حد زیادی این ریسک را کنترل و حتی به صفر برسانید.
_ حمل و نقل جاده ای بنا به نوع بار و سنگینی و حجم آن، تجهیزات و ماشین آلات مختلفی دارد. اما به طور کلی این ماشین آلات عبارتند از:
تریلر چادری برای جابجایی انواع كالاهای بسته بندی شده در پالتهای چوبی/ فلزی، كارتن، جعبه و یا حتی كیسه های بزرگ استفاده میشود. حمل فرآورده های حجیم فاقد بسته بندی نیز توسط این كاربری امكانپذیر است. مهار بار در تریلر چادری به كمك تسمه و یا زنجیر صورت میگیرد. بارگیری تریلر چادری می تواند از طرفین و به صورت همزمان انجام شود. چنانچه سقف تریلر كشویی باشد، گزینه بارگیری از بالا برای بارهای با طول زیاد نیز ممكن است.
مهمترین ویژگی و مزیت تریلر چادری قراردادن بار داخل فضای چادر است. محموله داخل چادر از آسیبهای اطراف به دور است و به علاوه پس از پلمپ شدن چادر، دسترسی به بار دیگر از بیرون امكانپذیر نیست. به همین دلیل یكی از بهترین گزینه ها در حمل بار های صادراتی | وارداتی و ترانزیتی استفاده از تریلر چادری است. تریلر چادری به دو شكل: (سقف و بغل ثابت) و نیز (سقف و بغل كشویی) وجود دارد. سهولت و سرعت تخلیه و بارگیری در حالت كشویی به مراتب از ثابت بیشتر است.
ابعاد تریلر چادری با توجه به دو محور یا سه محور بودن آن و نیز کارخانه سازنده متفاوت می باشد اما ابعاد حدودی به شرح زیر است:
طول (ميليمتر): از حدود12،220 تا 13،740 (طول بار خور از حدود 11،800 تا13،670)
عرض (ميليمتر): حدود 2،550 (عرض بار خور 2،480)
ارتفاع (ميليمتر): حدود 4،050 (ارتفاع بارخور 2،700 )
ظرفیت: حدود (93 متر مكعب)
تریلر یخچالی برای حمل كلیه کالاهایی که حمل و نقل آنها مستلزم رعایت شرایط دمایی خاص باشد استفاده میشود. با توجه به اینكه دما در این مدل تریلر میتواند از دمای محیط (25 درجه سانتیگراد) تا منهای 40 درجه سانتیگراد تغییرات داشته باشد، لذا انواع محصولات مختلف از قبیل مواد غذایی، سبزیجات، میوه، دارو، مواد اولیه شیمیایی و دارویی، محصولات پروتئینی (گوشت، مرغ، ماهی) و سایر محصولات فریز شده (بستنی و …) با این تریلر قابل حمل هستند.
ابعاد تریلر یخچالی با توجه به دو محور یا سه محور بودن آن، و نیز کارخانه سازنده متفاوت میباشد اما ابعاد حدودی به شرح زیر می باشد:
طول (ميليمتر): از حدود12،220 تا 13،600 (طول بار خور از حدود 11،800 تا13،400)
عرض (ميليمتر): حدود 2،550 (عرض بار خور 2،450 )
ارتفاع (ميليمتر): حدود 4،050 (ارتفاع بارخور 2،500 )
ظرفیت: حدود (86 متر مكعب)
كفی ها ساده ترین و رایج ترین نوع تریلر هستند كه علی رغم تنوع كم، طیف وسیعی از كالاها را جابجا می كنند. مهمترین ویژگی كاربری كفی، فقدان دیواره در اطراف آن است كه دسترسی به تمامی سطح مورد نیاز جهت بارگیری را امكانپذیر می سازد. غالباً حمل اجسام سنگین كه از حجم بالایی برخوردارند (مثلاً كیسه های جامبو) و یا ارتفاع غیر استاندارد دارند، توسط كفی صورت می گیرد، اگر چه حمل كانتینر به عنوان یك كالای حجیم و سنگین توسط این كاربری بسیار فراگیر است.
اقلام فولادی از قبیل: میلگرد، تیر آهن، مقاطع فولادی ساختمانی در شاخه های 12 متری به وسیله كفی انجام می شوند. تریلر كفی عمدتا در دو سایز 12.6 و 13.7 متری موجود می باشد و کف این تریلرها نیز از چوب و یا ورقهای فلزی مسلح و مستحکم باشد.
(باید توجه داشت در حوزه حمل و نقل بین المللی گمرکات تنها در مواردی که امکان بارگیری محموله در تریلر چادری میسر نباشد اجازه استفاده از تریلر کفی را برای حمل محمولات میدهند)
استانداردترین روش جهت حمل كانتینرهای 20 تا 40 فوت استفاده از تیغه كانتینربر است. هر كانتینر به كمك 4 عدد قفل مخصوص فولادی تعبیه شده در محلهای خاص، به شاسی وصل میشود.
تیغه ها در دو نوع موجود می باشند كه:
تریلرهای خودرو بر جهت حمل انواع خودروهای سواری و سنگین (كشنده) از مرزهای زمینی یا بنادر و نیز كارخانههای سازنده داخلی و خارجی به مقصد مشتریان یا نمایندگی های فروش استفاده می شود. تعداد خودروهای قابل حمل توسط این تریلر به ابعاد آنها بستگی دارد و برای افزایش این تعداد، طرحهای پیچیدهای در ساختار و سطوح متحرک و جکهای آنها به كار می رود تا به كمك آنها بتوان خودروها را لابهلای یکدیگر قرار داد.
تانكرها صرفاً برای حمل مایعات به كار میروند. با توجه به نوع مایعی كه حمل می شود، جنس بدنه تانكر می تواند متفاوت باشد. برای حمل انواع سوختهای چهارگانه (بنزین، گازوئیل، مازوت، نفت سفید) از تانکرهای فولادی یا اصطلاحا چهار مواد استفاده می شود و در حمل مایعات بهداشتی عمدتاً تانکرهای استیل به كار می روند.
تانکر مخصوصی برای حمل گاز مایع LPG وجود دارد که با اعمال پوشش بر روی بدنه داخلی تانكر، مواد اسیدی یا قلیایی داخلی با توجه به خاصیت خورندگی که دارند مانع آسیب به بدنه تانکر شوند.
تانکر دوجداره یا فلاکس نیز مخصوص: حمل قیر مذاب، استراک و انواع مشتقات نفتی می باشد که در دمای محیط به حالت جامد یا ژله ای در می آیند.
اين نوع تریلر( کمرشکن ) از خانواده كفي مي باشد با اين تفاوت عمده كه هم ابعاد آن (طول و عرض) و هم ظرفيت حمل آن از كفي به مراتب بيشتر است. اين كاربري بسته به طرح آن و ترکیب با کشنده سه محور مي تواند 5 تا 11 محور باشد که از آن براي حمل محمولههايي از قبيل: خودروهای سنگین راهسازی و نيز ساير ادوات و تجهيزات صنعتي سنگين با ابعاد نامتعارف استفاده مي شود.
با توجه به اينكه بارهاي نا متعارف علاوه بر سنگيني، ارتفاع زيادي هم دارند بنابراين در درجه اول تردد آنها در سطوح شهري و جاده اي با مشكل محدوديت ارتفاع پلها و ساير عناصر ترافيكي مواجه است و جابجایی محمولات با كمرشكن مستلزم رعايت قوانين محمولههاي ترافيكي است يعني رانندگان اين كاربريها علاوه بر اسكورت شدن توسط خودروهاي سواري، ملزم به رعايت مقررات خاصي از جمله سرعت كمتر و ساعات تردد و همچنین به كارگيري علائم مشخصه جهت جلوگيري از حوادث رانندگي هستند.
شرکت نیک راه دریا بیش از سه دهه است که در زمینه حمل و نقل انواع کالاهای ترافیکی از قبیل: ماشین آلات سنگین راهسازی و ساختمانی و نیز قطعات نیروگاهی به کلیه بنادر و گمرکات در سراسر کشور فعالیت داشته است. این شرکت، از جمله شرکت های با سابقه و متخصص در زمینه حمل و نقل محموله های ترافیکی است که طی سه دهه گذشته نقش به سزایی در توزیع و جابجایی اینگونه محمولات در کشور داشته و به عنوان یکی از شرکت های توانمند حمل و نقل و لجستیک در سطوح داخلی و بین المللی در حال ارائه خدمات میباشد.
بوژی در واقع کمر شکنی است با تعداد محور های متیغیر و زیاد تر از حالت نرمال، به طوری که هرچه بار سنگین تر باشد، برای توزیع نیروی وزنی بهتر، از تعداد محور ها بیشتر و بالعکس برای بارهای سبک تر می توان از تعداد محور های کمتری استفاده کرد (هر محور دارای هشت چرخ می باشد). باید توجه داشت در مواردی ممکن است بار وزن زیادی نداشته باشد و بتوان آن را حتی با یک تریلی معمولی هم حمل کرد، ولی مسئله حجم بار هم مهم می باشد، باتوجه به سبک بودن بار، به دلیل حجم زیاد میبایست از بوژی استفاده کرد، مانند حمل پره ی توربین های بادی.
بوژی ها تنها حرکت نمی کنند، بلکه یک تیم متخصص از افراد فنی تا مسئولین و نمایندگان پروژه و ارگان ها حضور دارند و حد اقل توسط دو خودرو در جلو و عقب بوژی، اسکورت می شوند.
حمل و نقل یک محموله فوق سنگین یا فوق حجیم توسط بوژی، کاری سخت و زمان بر می باشد و نیازمند یک تیم منسجم هدایت کننده است برای مواردی مانند:
که همه اینها ایجاد یک چالش سخت برای جابجای بارهای فوق سنگین می باشد.
ترخیص در مبدا: بعد از بارگیری محموله شما وارد مرحله ترخیص کالا خواهد شد.برای اطلاعات بیشتر در زمینه ترخیص کالا روی این کلمه کلیک کنید و یا از بخش خدمات ، خدمات گمرکی ما را مطالعه کنید.
توصیه ما این است که در مرحله ترخیص کالا حتما از ترخیص کار حرفه ای استفاده کنید چون مقوله گمرک در تجارت و حمل و نقل بسیار مهم و مبحثی تخصصی میباشد پس در این موضوع رویهزینه های گمرکی و دستمزد ترخیص کار و یا شرکت ترخیص کاری حساس نباشید.کمترین خطری که شما را تهدید میکند این است که اگر ترخیص کالا به موقع انجام نشود بعد از 48 ساعت کامیون شامل حق توقف شده و میبایستی حق توقف روزانه در حدود دو تا سه میلیون تومان پرداخت کنید و این در صورتی است که کامیون ایرانی باشد و در صورتی که کامیون خارجی باشد ملزم به پرداخت 100$ تا 150$ میباشید.شرکت نیک راه دریا با توجه به اینکه به این مشکل صاحبین کالا اشراف کامل دارد از سال 1391 اقدام به اضافه کردن خدمات گمرکی به خدمات مجموعه خود کرده است و علاوه بر خدمات حمل و نقل مفتخر به ارائه خدماتی حرفه ای در زمینه ترخیص کالا به مشتریان خود میباشد.
بعد از مرحله ترخیص کالا کامیون از مرز خروج خواهد کرد و در مسیر عبوری خود هنگام ورود به کشور های مختلف امکان بازرسی های مکرر وجود دارد که این از معایب حمل زمینی میباشد و میتواند هزینه های بازرسی مانند هزینه اسکن ایکس ری و یا هزینه کارگر جهت جابجایی موردی کالا جهت بازرسی و… را به شما تحمیل کند.البته این بازرسی همیشه اتفاق نمی افتد و در صورت مشکوک شدن به محموله و یا طبق نظر کارشناس گمرک اتفاق میافتد و میتوان گفت در بیش از 70 درصد مواقع اتفاق نمیفتد و در صورت بازرسی هم در صورت قانونی بودن محموله مشکلی وجود نخواهد داشت و هزینه های بازرسی هم هم عدد قابل توجهی نیست.
حال کامیون به مقصد رسیده است.تبریک میگوییم بالاخره محموله شما به کشور به شهر مد نظر رسید.
ترخیص در مقصد: اینکه محموله شما صحیح و سالم به مقصد رسیده است جای خوشحالی دارد اما در مقصد نیز باید ترخیص کالا جهت واردات انجام پذیرد تا در محل انبار مشتری شما در مقصد تخلیه گردد.با توجه به اینکه بیشتر کشور ها به خصوص کشور های اروپایی امکان ترخیص کالا روی کامیون را دارند و نیاز به تخلیه در گمرک نیاز نیست پس باز هم در صورت انتخاب ترخیص کار حرفه ای ، کامیون پس از اتمام مراحل ترخیص کالا و پرداخت عوارض به مقصد نهایی رفته و تخلیه نهایی صورت میپذیرد.پس مشاهده میکنیم که حتی در کشور مقصد هم بسیاری از هزینه های تخلیه بارگیری های مجدد ، هزینه انبارداری و هزینه های جانبی در پورت و یا گمرک مقصد حذف گردید و در واقع ما محموله شما را از درب محل شما تحویل گرفته و درب محل مشتری شما (گیرنده) تحویل دادیم. به این روش حمل درب به درب و یا DOOR TO DOOR میگویند که در روش حمل زمینی با حداقل هزینه میسر میشود. در ضمن معمولا در روش زمینی معمولا نیاز به بسته بندی خاصی نیست و میتوان گفت هزینه بسته بندی پایین تر خواهد بود.
کرایه پرداختی به کامیون در حمل زمینی ، از کرایه پرداختی به کشتی یا قطار در حمل دریایی و ریلی بیشتر بوده و از کرایه پرداختی به هواپیما در حمل هوایی بسیار کمتر است. اما هزینه های جانبی را در هر روش حمل فراموش نکنید ! همانطور که بالاتر توضیح دادیم وقتی صحبت از هزینه حمل میشود علاوه میشود علاوه بر کرایه پرداختی سایر هزینه های جانبی که ملزم به پرداخت آن خواهید بود نیز جزو هزینه حمل روش انتخابی شما خواهد بود پس میبایستی از یک شرکت حمل با تجربه برای انتخاب روش حمل انتخاب روش حمل استفاده کنید.ما در سایت شرکت قصد داریم تا حد امکان شما را راهنمایی کنیم و یک نگرش حرفه ای تر به شما داده و حداقل اطلاعات کلی را به شما منتقل کنیم اما رسالت ما حکم میکند که این نکته را به شما گوش زد کنیم که تجارت بین الملل ،حمل بین المللی و گمرک در حدی گسترده و در نوع خود تخصصی و پیچیده است که توصیه میکنیم هیچ گاه بر پایه اطلاعات شخصی خودتان هر چند هم که احساس میکنید کافی میباشد اطمینان نکنید و قبل از اقدام جهت مشاوره با مجموعه ما و یا سایر همکاران تماس حاصل کنید. حال ازین توصیه های میان مطلب که گذر کنیم بالاتر به تفصیل توضیح دادیم که حمل زمینی کدام هزینه های جانبی شما را حذف یا کاهش میدهد.اما برای انتخاب ما نیاز بهمقایسه داریم پس باید سایر روش هاییکه در سایت شرکت توضیح داده ایم را بررسی کنیم.اما سوال اینجاست که برای مقایسه چه پارامترهایی را در نظر بگیریم؟در واقع با چه الگویی روش حمل را بررسی و اقدام به مقایسه کنیم؟ پس با ادامه مطلب همراه باشید تا با روش مثلث ما آشنا شوید.
تا اینجا بیشتر روی هزینه ها بحث کردیم اما بهتر هست کمی تخصصی تر بحث کنیم و حمل زمینی را روی مثلث نیک راه دریا نقد و بررسی کنیم.
مثلث ما سه پارامتر دارد که برای نقد هر روش حمل از این مثلث کمک میگیریم و پارامتر های آن را تحلیل خواهیم کرد. پارامتر های مثلث ما عبارتند از : هزینه – زمان – انعطاف پذیری و امنیت
به اتفاق هم در مورد هزینه حمل زمینی بحث کردیم و متوجه شدیم که حمل زمینی با توجه به اینکه بسیاری از هزینه های جانبی را حذف میکند و امکان تحویل درب محل گیرنده را فراهم میکند در کل هزینه مناسب و مقرون به صرفه ای دارد.
حال وارد پارامتر زمان میشویم:
ذکر این نکته مهم است که بدانید کدام پارامتر اصولا اولویت بیشتری برای شما دارد؟ اولویت شما میتواند روی انتخاب روش حمل شما کاملا تاثیر گذار باشد.برای مثال وقتی هزینه اصلا برای شما مطرح نیست و پارامتر زمان تحویل کالا حرف اول و آخر را برای محموله مد نظر شما میزند دیگر شرایط تصمیم گیری عوض شده است.برای این مشکل در نوشته های بعدی یک الگوی تصمیم گیری معرفی خواهیم کرد که کاملا علمی میباشد در علم مدیریت بازرگانی کاربرد دارد و زمانی که حتی شما پارامتر های بسیار زیاد و تو در تو دارید نیز بهترین تصمیم خروجی را از طریق ورود داده ها به اکسل را خواهید گرفت. توجه داشته باشید که الگوی معرفی شده جهت مقایسه است و نه یک تئوری تصمیم گیری ، در مباحث بعدی وارد تئوری تصمیم گیری خواهیم شد.اما اگر بخواهیم ساده تر بگوییم پارامتری که برای شما اولویت دارد با توجه به میزان اولویت یک ضریب مشخص کنید.به عنوان مثال پارامتر زمان دو برابر اهمیت بیشتری برای شما دارد ، برای هر پارامتر از یک تا پنج امتیاز بدهید و امتیاز پارامتر زمان را ضرب در دو کنید حال مجموع امتیاز حمل زمینی را با امتیاز سایر روش ها مقایسه کنید.
باز هم از توصیه ها و تذکر های میان مطلبی عبور میکنیم و وارد بحث زمان میشویم.مختصر و مفید در همین ابتدا بگوییم که زمان روش زمینی مناسب است.
شما در روش حمل زمینی نیازی به انتظار مدت زمان نسبتا طولانی جهت بارگیری ندارید در صورتی که در روش دریایی ،هوایی و ریلی باید کشتی هواپیما و یا قطار به مقصد مورد نظر شما وجود داشته باشد زیرا برای مثال کشتی بصورت دربست تنها کالا شما را حمل نمیکند.پس باید منتظر زمان حرکت باشید اما در روش زمینی زمان انتظار جهت بارگیری تقریبا صفر میباشد.
بعد از بارگیری نوبت به مدت زمان انتظار برای رسیدن کالا به مقصد میرسد.مدت زمان حمل در روش زمینی از روش دریایی و ریلی کمتر بوده و از روش هوایی بسیار بیشتر میباشد.همانطور که در پارامتر هزینه اشاره به بازرسی در مرز های کشور های عبوری به عنوان یک نکته منفی در روش زمینی کردیم ، بازرسی محموله کامیون در مرزها میتواند زمان حمل را افزایش بدهد این زمان معمولا از چند ساعت تا یک روز و نهایتا دو روز در محموله های نرمال ، زمان رسیدن کالا را افزایش خواهد داد.
حال نوبت به تخلیه کالا میرسد.شاید برای شما سوال باشد که تخلیه کالا چه ارتباطی با روش حمل دارد؟! اما باید خدمتتان عرض کنیم که کشتی در بندر کشور مد نظر شما تخلیه خواهد کرد و نه در درب محل گیرنده شما ! در ضمن ممکن است گیرنده خودتان باشید و یا زمان تحویل درب محل مشتری تان در قرارداد ذکر شده باشد پس زمان رسیدن محموله به محل نهایی مهم هست و نه بندر! همینطور هواپیما در فرودگاه و قطار در ایستگاه قطار تخلیه خواهد کرد و انتقال بار از محل تخلیه شده تا محل نهایی نیازمند زمان جهت حمل و تشریفات اداری خواهد بود.
مورد بعدی نزدیک بودن زمان واقعی صفر تا صد حمل با زمان تخمین زده شده و قید شده در قرارداد است.اگر موارد فورس ماژور رادر نظر نگیریم در اکثر موارد حمل زمینی امتیاز خوبی میگیرد.
پس حمل زمینی در پارامتر زمان نیز نمره قابل قبول و بسیار خوبی خواهد گرفت.
وارد پارامتر انعطاف پذیری و امنیت میشویم:
روش زمینی منعطف ترین روش حمل میباشد در واقع هر شهر و حتی روستایی که دارای جاده باشد میتوانیم از حمل زمینی بهره ببریم.در صورتی که در سایر روش ها انعطاف مکانی و زمانی بسیار پایین میباشد و در هر نقطه ای از جهان امکان دسترسی به بندر ، فرودگاه و ریل وجود ندارد.انعطاف زمانی روش زمینی بسیار جالب توجه است و حتی میتوان بعد از حرکت محموله زمان رسیدن محموله را مدیریت کرد در صورتی که در سایر روش ها مدیریت زمان کاملا از دسترس خارج است.
امنیت و سلامت محموله برای صاحبین کالا بسیار حائز اهمیت است.در روش زمینی به دلیل تحویل درب به درب و عدم تخلیه بارگیری های مجدد از امنیت حمل بالایی برخوردار است و احتمال آسیب دیدن محموله نسبت به سایر روش ها پایین میباشد
شرکت نیک راه دریا آماده ارائه خدمات حمل حرفه ای به شماست.جهت استعلام نرخ میتوانید با شماره تماس های شرکت ، تماس حاصل فرمایید.
اولویت شرکت نیک راه دریا ، ارزش دادن به اعتماد شماست